Petrovic baalt van onrust, Pastoor gaat weer racen

16 december 2016, 15:19

ADO Den Haag ging afgelopen woensdag met 5-1 ten onder tegen Feyenoord, maar de eerste helft van het duel met de Rotterdamse topclub biedt volgens coach Zeljko Petrovic wel perspectief. Voor Sparta Rotterdam geldt voor het treffen met ADO dat de met 0-3 gewonnen bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo voor veel vertrouwen zorgt.

Petrovic: "Hopelijk snel rust"

"Het is moeilijk om te zeggen dat we het goed hebben gedaan, maar de eerste helft van de wedstrijd tegen Feyenoord geeft vertrouwen voor het duel met Sparta", zegt Petrovic voor de camera van ADO TV. "Dat moeten we dan ook meenemen. Feyenoord is vele malen beter dan Sparta en als wij zo durven te voetballen, dan zal het goed komen bij ons. We moeten elkaar steunen, die linies kort op elkaar houden en geen ruimtes weggeven. Dan kan het een goede wedstrijd worden tegen Sparta."

Petrovic denkt wel dat het een lastige klus wordt tegen Sparta, dat aardig in vorm was in de eerste seizoenshelft. "Ze spelen al een tijdje samen, de spelers kennen elkaar heel goed. Voorin hebben ze een aantal goede spelers rondlopen, op het middenveld hebben ze een paar stevige jongens en tegen Heracles Almelo hebben ze het na de rode kaart echt uitstekend gedaan. Daarvoor was Heracles wel de betere partij", stipt Petrovic aan. Hij hunkert naar het einde van de seizoenshelft, zo laat hij doorschemeren. "De winterstop is meer dan welkom. Het is een vervelende situatie voor de club en al zijn medewerkers. Hopelijk komt er zo snel mogelijk een goede beslissing en rust", doelt de trainer op de perikelen rond de rechtszaak tussen ADO en United Vansen.

Pastoor: "Knop weer op racen"

Sparta-coach Alex Pastoor was zeer content met het optreden van zijn ploegen tegen Heracles, dat met een numerieke meerderheid aan gort gespeeld werd in Almelo. "Na de rode kaart gingen we pas echt over lijken en toonden we de echte wil om te winnen", zegt Pastoor tegen RTV Rijnmond. "Voor de rust schoten we nog wat tekort. Na de rode kaart in de eerste helft miste ik nog het echte gif om te winnen. Dat hebben we in de tweede helft wel goed gedaan", aldus Pastoor. "Het is mooi voor El Azzouzi (Zakaria, red.) dat hij drie doelpunten maakt."

Het duel ADO-Sparta wordt zondag om 14.30 uur afgetrapt. "We gaan tijd en energie in het herstel", sprak Pastoor na de zege op Heracles. "Dat begon meteen al na de wedstrijd, met oefeningen en het uitfietsen. We bleven hier ook slapen. Twee dagen herstellen en dan gaat de knop weer op racen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen