Bosz: "Het vertrouwen kan niet in één keer weg zijn"

16 december 2016, 16:02

Er was lange tijd geen vuiltje aan de lucht bij Ajax, dat in de Eredivisie de overwinningen aaneenreeg en ook een succesvolle campagne in de Europa League beleefde. De machine van coach Peter Bosz begint echter te haperen. Afgelopen zondag werd er met 1-0 verloren bij FC Twente en donderdagavond ging het, weliswaar met het tweede garnituur, in de beker mis bij SC Cambuur (2-1). En dan staat ook nog eens de kraker tegen PSV (zondag, vanaf 16.45 uur) te wachten.

Voordat Bosz op zijn perspraatje vooruitblikte op de kraker tegen PSV, reageerde hij nog even op de toch wel gênante vertoning in Leeuwarden. "Een afgang", noemde de Ajax-trainer het. "Maar vergeet niet dat deze jongens het tegen Panathinaikos en Luik wél uitstekend hebben gedaan. Dit was geen B-elftal. Ik ben wel teleurgesteld over het resultaat en de manier waarop is gespeeld. Als je telkens achter de feiten aan blijft lopen, wordt het ook een lastige wedstrijd", zo wordt Bosz geciteerd door Ajax.nl. "Het is mij gisteren niet gelukt om de jongens met de juiste instelling het veld in te sturen. Complimenten voor Cambuur, ze hebben het goed gedaan. Maar wij hebben het zelf ook niet goed gedaan. Dit verlies in de beker is vreselijk, dat neem ik heel serieus."

Toch moet de knop snel om, omdat Ajax met PSV op een gretige tegenstander kan rekenen. Vorig seizoen wonnen de Eindhovenaren met 1-2 in de ArenA en dat willen de Amsterdammers dit keer absoluut voorkomen. Zeker omdat de achterstand op koploper Feyenoord anders zes punten kan worden. "De nederlaag tegen Twente was een heel vervelend einde van twintig ongeslagen duels. Nu moeten we onze rug rechten. We weten hoe PSV speelt; wij zullen vooral de bal hebben. En als we die bal hebben, moeten we goed staan. Tegen PSV spelen veel jongens die ook tegen Twente speelden. Het is een nieuwe, weer op zichzelf staande wedstrijd", komt Bosz met een cliché.

Nick Viergever is geschorst en wordt vervangen door Jairo Riedewald. "Jairo heeft het gewoon uitstekend gedaan, ook als centrale verdediger. Hij is de logische vervanger van Viergever", aldus Bosz, die ook niet kan beschikken over Bertrand Traoré. De aanvaller is nog altijd in Londen om te herstellen van zijn blessure. Daley Sinkgraven keert bij Ajax wel weer terug van zijn blessure.

Ondanks de afgelopen week houdt Bosz de moed erin. "We zijn drie, vier maanden collectief heel sterk geweest. De stijgende lijn was echt zichtbaar in ons spel. De teleurstelling over de laatste twee wedstrijden is heel groot. Maar deze laatste week is nog niet afgelopen. Er komt nog een grote wedstrijd aan. Als je die wint, sluit je dit jaar toch goed af. Het zelfvertrouwen dat je in drie, vier maanden hebt opgebouwd, kan niet weg zijn. Dat geloof ik niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen