PEC nog zonder Mokhtar, Stegeman wil positief afsluiten

16 december 2016, 19:31

PEC Zwolle en Heracles Almelo zullen zondag in de laatste competitiewedstrijd van het jaar beiden voor eerherstel willen gaan. Zowel de ploeg van Ron Jans als die van John Stegeman werd afgelopen week uitgeschakeld in het bekertoernooi. Voor PEC was FC Utrecht te sterk terwijl Heracles onderuit ging tegen Sparta.

Jans: "Moeilijke eerste seizoenshelft"

In Almelo moet PEC Zwolle het doen zonder Youness Mokhtar, die ook tegen Utrecht al ontbrak. Hij keerde terug van een blessure, maar kreeg een kleine terugval. Mustafa Saymak is een twijfelgeval wegens bovenbeenklachten. "Youness kreeg weer een reactie. We nemen nu zo kort voor de winterstop geen risico's meer met hem", vertelt Jans aan De Stentor. De trainer kijkt terug op een moeilijke seizoenshelft waar PEC lange tijd hekkensluiter was. "Maar met een zege gaan we in ieder geval met een goed gevoel de winterstop in."

Stegeman: "Bekerduel snel vergeten"

Stegeman ziet het duel met PEC Zwolle als een kans om de bekernederlaag snel uit het hoofd te zetten. "We hebben er gisteravond ons zegje over gedaan, dat is geweest. We kijken nu weer vooruit richting de laatste wedstrijd van 2016. We hebben met Heracles Almelo een geweldig 2016 gehad, daar kunnen we trots op zijn", aldus de trainer op de website van Heracles. Stegeman kan niet beschikken over Lerin Duarte vanwege zijn directe rode kaart in het bekertoernooi.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen