Sterk Willem II verrast sc Heerenveen in Tilburg

16 december 2016, 22:15

Willem II heeft een belangrijke overwinning geboekt voor de winterstop. In eigen huis werd een slordig sc Heerenveen met 2-1 verslagen. Spits Fran Sol tekende voor beide treffers. Aan de kant van de Friezen was Sam Larsson trefzeker. 

Het was niet de avond waar Heerenveen-coach Jurgen Streppel op had gehoopt tegen zijn oude club. Terwijl die wel goed begon, met een warm onthaal van het thuispubliek. De supporters in Tilburg zijn de succesvolle jaren onder Streppel, die jarenlang zowel trainer als technisch directeur bij de club was, niet vergeten.

Maar de ploeg van Streppel knokte zich al snel terug, het was niet onder de indruk van de vroege treffer. Arber Zeneli gaf de bal laag voor, waarna Larsson en Reza Choochannejhad sneller reageerden dan hun bewakers. Darryl Lachman raakte de bal volledig verkeerd, waardoor Freek Heerkens 'm ongelukkig in eigen doel werkte: 1-1.

Vanaf dat moment werd het een heerlijke wedstrijd. Het ging over en weer, continu lag er wel ergens veel ruimte. Waar Willem II vooral voor dreiging zorgde uit voorzetten en corners, liet Heerenveen regelmatig mooi combinatievoetbal zien. Met name Kostas Lamprou moest namens de thuisploeg een aantal keer in actie komen, en dat deed hij, zoals in voorgaande weken, voortreffelijk.

En toch lieten de bezoekers achterin te vaak steken vallen. Jerry St. Juste werd duidelijk gemist in het hart van de defensie, waar Doke Schmidt hem verving naast Joost van Aken. Het centrumduo verloor spits Sol regelmatig uit het oog. Ook na een rommelige corner gebeurde dat; Sol kon in alle vrijheid binnentikken, opnieuw bij de tweede paal (2-1).

In het laatste deel van de wedstrijd drong Heerenveen flink aan. Larsson was vrijwel altijd de man die voor het meeste gevaar zorgde, terwijl Zeneli niet lekker in de wedstrijd zat. Streppel kon geen beroep doen op bijvoorbeeld Henk Veerman vanwege een blessure, waardoor het door de lucht weinig zin had tegen de Tilburgse defensie. Willem II hield stand, vooral dankzij Lamprou, en stijgt naar plek tien op de ranglijst. Heerenveen blijft vierde

[photo,103342,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen