Sevilla veegt Málaga in eerste halfuur van de mat

17 december 2016, 23:04   Bijgewerkt: 19 december 2016, 11:46

Málaga CF had al anderhalve maand niet meer verloren in de Spaanse competitie, maar is zaterdagavond op bezoek bij Sevilla in de eerste helft alle kanten opgespeeld door de vechtploeg van Jorge Sampaoli. Al na 36 minuten stond er namelijk een 4-0 stand op het scorebord. Sevilla, dat nu tweede staat, won uiteindelijk met 4-1.

Eerder vandaag boekte Villarreal al een overwinning en dus wist de Europa League-winnaar dat het aan de bak moest tegen Málaga. En dat gebeurde. De thuisploeg hield als een bezetene huis in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán en stond al na 36 minuten met 4-0 voor. Luciano Vietto zorgde met twee goals na 28 minuten voor een 2-0 stand, daarna deden ook zomeraankoop Wissam Ben Yedder en Vitolo nog een duit in het zakje.

Sevilla kende zodoende een geweldige eerste helft, maar na de pauze liet verdediger Adil Rami zich even gaan. De Fransman kreeg na een uur een gele kaart en werd zo boos op de arbiter dat hij direct zijn tweede gele kaart kreeg. De vrije trap die bleef staan werd vervolgens benut door Sandro Ramirez, waardoor de bezoekers nog wel een eretreffer scoorden. Verder kwam Málaga echter niet, waardoor Sevilla morgen met een fijn gevoel naar FC Barcelona kan gaan kijken. Die club speelt dan tegen Espanyol. Wint Barcelona niet, dan sluit Sevilla dit kalenderjaar af als nummer twee van La Liga.

Overigens won Real Sociedad eerder vanavond met 0-2 van Granada, waardoor de nummer vijf van de competitie haar voorsprong van één punt op Atlético Madrid in stand houdt.