El Ahmadi pakt bewust geel: "Daar ben ik wel eerlijk in"

17 december 2016, 23:24

Het is niet vaak gebeurd dat Karim El Ahmadi een gele kaart pakte in De Kuip en dat de fans van Feyenoord dan uit hun dak gingen. Zaterdagavond was dat echter wel het geval, in de 63ste minuut. De middenvelder pakte tegen Vitesse (3-1) toen bewust een gele kaart, om zodoende tijdens de Afrika Cup zijn schorsing uit te zitten.

El Ahmadi stond op scherp en aangezien hij na de winterstop het toernooi in Afrika speelt, was het handig om tegen Vitesse tegen een kaart aan te lopen. Dat gaf hij ook eerlijk toe bij de NOS. "Iedereen had het wel door en iedereen was er ook mee bezig. Het is wel handig, omdat ik naar de Afrika Cup ga. Anders kom ik terug en sta ik nog steeds op scherp. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet handig is, ik ben daar wel eerlijk in. Dit moest wel."

In de duels na de winterstop moet Feyenoord dus haar sterkhouder op het middenveld missen vanwege de Afrika Cup, maar El Ahmadi heeft geloof in zijn teamgenoten. "Ik heb er vertrouwen in, ook in de jongens die mij moeten vervangen. Het is belangrijk dat we na de winterstop scherp zijn en dat we laten zien dat we echt kampioen willen worden. Als je meteen punten laat liggen, dan kan het nog wel heel moeilijk worden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen