Fraser: "Begin dit seizoen hadden we met 6-1 verloren"

17 december 2016, 23:41

Vitesse-trainer Henk Fraser vindt dat zijn team gedurende de eerste seizoenshelft een groei heeft doorgemaakt, al baalt hij wel van de 3-1 nederlaag tegen Feyenoord van zaterdagavond. Met de name de houding van zijn spelers bij de tegengoals stemt de oefenmeester ontevreden.

"De manier waarop wij verdedigen bij de 1-0 en de 2-1, dat gebeurt je al een paar keer dit seizoen. Dat mag gewoon niet gebeuren, maar misschien is het ook wel de tegenstander die je dwingt tot dit soort fouten. Ondanks dat kost dat ons misschien wel de wedstrijd omdat je speelt tegen een ploeg die dit afstraft", beseft Fraser bij Omroep Gelderland.

Vitesse gaat de winterstop in als nummer acht van de Eredivisie. "Het grootste pijnpunt is de gelijke spelen dit seizoen", stelt de oud-trainer van ADO Den Haag. "Met name doel ik dan op de wedstrijden waarin je op voorsprong komt, dat is zo'n vijf keer gebeurd. Daar zit het probleem. Als je er twee van wint, ziet het er namelijk stukken beter uit."

Toch is hij niet ontevreden. "Ik zie dat het team steeds beter samenspeelt. Je ziet dat ze elkaar nu wat meer kunnen helpen. Begin dit jaar hadden we deze wedstrijd met 5-1 of 6-1 verloren. We moeten dit niveau houden en uitbouwen, dat is de enige manier om die wedstrijden die we nu gelijkspeelden wel te doen kantelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen