Kamphuis en Lindhout erkennen verkeerde beslissingen

19 december 2016, 11:56

Bij de duels tussen FC Twente en AZ en Roda JC tegen FC Utrecht was na afloop discussie over doelpunten die werden toegewezen of juist afgekeurd. Zowel Jochem Kamphuis (FC Twente-AZ) als Allard Lindhout (Roda-Utrecht) erkende na afloop een foute beslissing te hebben genomen.

In de Grolsch Veste had het doelpunt van Wout Weghorst vlak na rust volgens de regels eigenlijk afgekeurd moeten worden. De spits stond namelijk bij de aftrap al ver op de helft van FC Twente. "De aftrap wordt, naar wat ik zie, correct genomen. Maar ik heb het net teruggezien en Weghorst is al zeker vijf tot tien meter onderweg. Dan moet je affluiten en de aftrap opnieuw laten nemen. Dat is de officiële regel", concludeert Kamphuis tegenover FOX Sports.

Lindhout keurde juist een treffer van FC Utrecht ten onrechte af. Willem Janssen opende de score voor Utrecht uit een vrije trap, maar assistent-scheidsrechter Peter Janson dacht aan buitenspel. "Als team hebben we waargenomen dat Ramon Leeuwin buitenspel staat. Dat was ook zo, maar hij nam niet actief deel aan het spel om de boel bij Roda te ontregelen. Het is heel vervelend. Vooral voor Janssen zelf want die bal vlieg er prachtig in", aldus Lindhout na afloop.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen