ADO Den Haag richt zich dankzij Becker op tegen Sparta

18 december 2016, 16:30

ADO Den Haag heeft op karakter de drie punten binnengesleept in de thuiswedstrijd tegen Sparta. Sheraldo Becker besliste de confrontatie, die vooral na rust bijzonder vermakelijk was, met een doelpunt in de zestigste minuut. Beide ploegen maakten er geen hoogstaande wedstrijd van, maar ADO Den Haag streed voor iedere meter, ook nadat het de laatste tien minuten met een man minder speelde, en verdiende de overwinning.

Hiermee sluit het geplaagde ADO Den Haag de eerste seizoenshelft af met evenveel punten als Sparta.

Hoewel het verschil op de ranglijst voorafgaand aan de wedstrijd slechts drie punten bedroeg, maakten beide ploegen een totaal verschillende eerste seizoenshelft door. Sparta was voor het eerst in zes jaar terug in de Eredivisie, draaide keurig mee in de middenmoot, kreeg volop complimenten voor het vertoonde veldspel en kwalificeerde zich met een 3-0 overwinning bij Heracles Almelo voor de kwartfinale van de KNVB-beker.

De eerste helft was van beide kanten rommelig en geen van beide teams wist de wedstrijd in handen te krijgen.

ADO Den Haag ontsnapte na 5 minuten aan een strafschop tegen, nadat Wilfried Kanon op onbehouwen wijze Zakaria El Azzouzi van de bal afzette. De Hagenezen legden wel de meeste energie in de eerste helft en waren het dichtst bij een doelpunt, maar Roy Kortsmit had twee uitstekende parades in huis bij afstandspogingen van Kanon en Ruben Schaken. Voor Sparta kopte Bart Vriends voorlangs uit een hoekschop en schoot Paco Van Moorsel in kansrijke positie over.

ADO Den Haag kwam stormachtig uit de kleedkamer en wist met name via de snelle buitenspelers, Schaken en Becker, voor veel dreiging te zorgen. Nadat het aan een tegentreffer via Vriends ontsnapte, die een vrije trap van Thomas Verhaar net niet binnen kon lopen, was het na een uur spelen wel raak: Schaken brak door op rechts en legde breed op Becker, die de 1-0 binnen kon lopen.

Sparta wisselde aanvallend en leek daar vijf minuten voor tijd al de prijs voor te moeten betalen, toen Tyronne Ebuehi doorbrak. Ebuehi verzuimde de bal echter breed te leggen op Dennis van der Heijden en schoot de bal naast. ADO Den Haag kwam in de slotfase nog enkele keren goed weg, na een handsbal van Tom Trybull en een opgelegde kans van invaller Cyril Chevreuil, maar kon na het laatste fluitsignaal van Kevin Blom toch nog de handen in de lucht gooien.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen