Balotelli vervult heldenrol en zet PSG op flinke achterstand

18 december 2016, 17:08

OGC Nice heeft het puntenverlies van Paris Saint-Germain eerder dit weekend afgestraft. Dankzij twee doelpunten van Mario Balotelli won de koploper van de Ligue 1 met 2-1 van Dijon. Het verschil met de regerend kampioen bedraagt nu zeven punten.

Nice kreeg na een half uur spelen een uitgelezen kans op de voorsprong toen Alassane Pléa in het strafschopgebied werd neergehaald. Balotelli zette zijn ploeg vervolgens op een 1-0 voorsprong vanaf elf meter. Dijon kwam voor rust nog op gelijke hoogte nadat Julio Tavares eveneens vanaf de stip mocht aanleggen.

Beide ploegen kregen in de tweede helft niet veel kansen, maar toch kwam Nice opnieuw op voorsprong. Balotelli kreeg de bal aangespeeld van Arnaud Souquet en zorgde zo voor de 1-2. Dat doelpunt leverde veel discussie op want de Italiaan leek de bal in buitenspelpositie aan te nemen. De blijdschap achteraf was er echter niet minder op bij Nice, want de ploeg van Lucien Favre kan rustig afwachten wat nummer twee AS Monaco presteert tegen Olympique Lyon.