Manchester City recht rug in Engelse topper tegen Arsenal

18 december 2016, 18:55

Arsenal moet voorlopig een flinke pas op de plaats maken in de strijd om het kampioenschap in de Premier League. De Londenaren verloren zondagavond met 2-1 de topper van Manchester City. Het was de tweede nederlaag op rij voor de ploeg van trainer Arsène Wenger.

De bezoekers begonnen juist goed aan de wedstrijd en stonden na vijf minuten al op voorsprong in Manchester. Theo Walcott liep weg uit de rug van zijn tegenstander en kreeg op het perfecte moment de bal mee van Alexis Sánchez. Walcott liet de doelman vervolgens kansloos met een lage schuiver. In het restant van de eerste helft bleef Arsenal de bovenliggende partij. Het lukte de gasten alleen niet dat om te zetten in meer kansen.

City begon voortvarend aan de tweede helft met de gelijkmaker van Leroy Sané, die zich op moment van spelen echter in buitenspelpositie bevond. Het was de grensrechter ontgaan. City kreeg vervolgens de overhand en drukte Arsenal met de rug tegen de muur. De 2-1 van Raheem Sterling was daarmee een logisch vervolg. Hij verraste doelman Petr Cech met een laag en hard schot in de korte hoek.

Arsenal was niet in staat om de achterstand ongedaan te maken. Ondanks het inbrengen van Olivier Giroud kwam het elftal van trainer Pep Guardiola niet meer in de problemen. Het had zelf de beste kansen om nog een doelpunt te maken. City staat na de zege tweede met zeven punten minder dan koploper Chelsea. Arsenal staat vierde met negen punten achter Chelsea.

Tottenham HotspurBurnley

In eigen huis wist Tottenham Hotspur te profiteren van de nederlaag van Arsenal, waardoor het nu nog maar een punt achterstand heeft. Tottenham kwam echter op achterstand tegen Burnley door een doelpunt van Ashley Barnes. Vrij snel daarna stond de stand weer gelijk door toedoen van Dele Alli. Het was linksback Danny Rose die zich tot matchwinner kroonde met het winnende doelpunt twintig minuten voor tijd. Burnley staat na de nederlaag drie punten boven de degradatiezone.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen