Klaassen: "Nog niks verloren, maar we moeten aan de bak"

18 december 2016, 22:48

"Nog niks verloren, maar we moeten wel aan de bak." Dat is de conclusie van Davy Klaassen, na het 1-1 gelijkspel tussen Ajax en PSV. De aanvoerder van de Amsterdammers zorgde met een heerlijke pegel in de kruising voor de openingsgoal in de belangrijke kraker, maar zag Siem de Jong de eindstand op 1-1 bepalen.

"Er zijn nog zeventien wedstrijden te gaan, dat zijn er nog hartstikke veel. En als wij zo blijven spelen als tegen PSV het geval was, dan gaan we echt weinig punten meer verspelen", sprak Klaassen na de topper in Amsterdam in de mixed zone van de ArenA. De vijf punten verschil met Feyenoord kan hij wel verklaren. "Wij krijgen de goals vaak op het einde nog net even tegen, terwijl zij twee of drie keer wedstrijden hebben laten kantelen met late doelpunten."

Ajax ging in de afgelopen week ten onder tegen FC Twente (1-0) en SC Cambuur (2-1, beker), maar Klaassen heeft uit het duel met PSV wel weer vertrouwen getankt. "Afgelopen donderdag lag het tegen Cambuur aan de instelling, in de zin van dat we niet scherp waren. Nu lag het aan het afmaken van de kansen", weet Klaassen, wiens directe tegenstander Siem de Jong voor de 1-1 tekende. "Ik ging naar voren en toen liep hij weg."

Klaassen was met het vuur en de bezieling in zijn spel de absolute leider van Ajax. Dat liet hij ook zien in de opstootjes, waarin hij het aan de stok had met Andrés Guardado. "Ach, dat is alleen maar leuk, het hoort erbij. Ik ga hem echt niet op z'n muil slaan hoor", knipoogt Klaassen, die aangeeft niet te willen praten over een winterse transfer. "Daar ben ik nu echt niet mee bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen