Cocu: "Gelijkmaker was terecht gezien kansenverhouding"

18 december 2016, 20:02

Phillip Cocu was zondag gematigd tevreden met het gelijkspel van PSV op bezoek bij Ajax (1-1). De Eindhovenaren kwamen op achterstand door een doelpunt van Davy Klaassen. Uitgerekend oud-Ajacied Siem de Jong was verantwoordelijk voor de gelijkmaker van de bezoekers.

"Uiteindelijk knokken we ons terug in de wedstrijd. De gelijkmaker was terecht gezien de kansenverhouding. Ik heb de spelers wel aangegeven dat ik ook verwacht dat we zo spelen in de eerste helft en niet pas wanneer we op achterstand komen. In dit soort wedstrijden moet je alles uit jezelf halen. Je moet de durf en het lef hebben om tegen Ajax te spelen", legt Cocu zijn visie uit aan FOX Sports.

"In de eindfase was het ook Ajax dat de ballen wegschoot, maar dat deden wij in de eerste helft. Daar was ik niet tevreden over, over het einde wel." Siem de Jong stelde een punt veilig. "Siem viel ook weer goed in. Het doelpunt was een mooi moment voor hem. Het is natuurlijk heel bijzonder voor hem om in de ArenA te scoren. Ik vind dat het Ajax-publiek hem mooi ontvangen heeft."

Andrés Guardado speelde bij zijn rentree een belangrijke rol voor PSV. De Mexicaan was voornamelijk in de fysieke duels aanwezig op het veld. "Guardado was voetballend nog niet in zijn beste doen, maar als je kijkt hoe hij gewerkt heeft en zich voor de ploeg heeft weggecijferd. Hij kan zich heel goed focussen op een wedstrijd en heet het lang volgehouden in mijn ogen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen