Prachttreffers leveren Barça winst in stadsderby op

18 december 2016, 23:14

FC Barcelona heeft zondag bij de doelpunten tegen Espanyol laten zien over grote klasse te beschikken. In de stadsderby tegen Espanyol liet het de tegenstander geen enkele kans met 4-1. Onder meer Lionel Messi had het op de heupen.

Barcelona had het zeker niet makkelijk in de eerste helft tegen Espanyol. De bezoekers probeerden Barça zo ver mogelijk van het doel te houden en hadden daar zo nu en dan een overtreding voor nodig. De laatste linie was echter kansloos bij een weergaloze lange pass van Andrés Iniesta op Luis Suárez. Dankzij een perfecte aanname kwam Suárez vrij voor de keeper en schoof hij het openingsdoelpunt binnen.

Espanyol bleef volharden in de tactiek om Barcelona vooral zo min mogelijk te laten scoren. Aanvallend kwamen ze er haast niet aan te pas. In het laatste half uur zag Barça de aanvallende drang pas echt beloond worden. Lionel Messi stuitte na een schitterende solo op de keeper, waarna de rebound besteed was aan Suárez. Ook bij de treffer van Jordi Alba toverde Messi eerst een solo uit de hoge hoed.

Espanyol deed met een treffer van David López nog wat terug voor de statistieken, waarna Messi de kroon op zijn werk mocht zetten met een heerlijke 4-1 uit een combinatie met Suárez. Met de overwinning verkleint Barcelona de achterstand op koploper Real Madrid naar drie punten. De Madrilenen hebben echter een wedstrijd minder gespeeld.

Babel belangrijk voor Deportivo

Ryan Babel was zondag van waarde voor Deportivo La Coruña. Hij nam het met zijn ploeg op tegen Osasuna en was met een rake kopbal medeverantwoordelijk voor de 2-0 overwinning. Deportivo staat vijftiende in de Spaanse competitie met vier punten boven de degradatiezone.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen