Lazio wint van Fiorentina, sensationele comeback Palermo

18 december 2016, 23:30

Lazio blijft in de Serie A goed in het spoor van AS Roma en Napoli. De ploeg van centrale verdediger Stefan de Vrij won zondagavond het belangrijke duel met Fiorentina (3-1). Palermo stelde ook drie punten veilig door op sensationele wijze terug te komen van een achterstand tegen Genoa: 3-4.

Lazio – Fiorentina

De eerste plek in Italië lijkt ook dit seizoen vergeven aan Juventus, maar daarachter doet onder meer Lazio goed mee voor de bovenste plekken. Zondagavond won het in eigen huis van Fiorentina, waardoor het op een punt achterstand blijft van AS Roma en op gelijke hoogte staat met Napoli. De Vrij stond de gehele wedstrijd op het veld voor de Romeinen.

Lazio kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Baldé Diao Keita. Op slag van rust deelde het een tweede klap uit aan Fiorentina door een benutte strafschop van Lucas Biglia. Mauro Zárate bracht de spanning in de tweede helft terug met de aansluitingstreffer, maar de deur ging definitief in het slot met de 3-1 van Stefan Radu in de laatste minuut.

Genoa - Palermo

Het publiek is bij Genoa tegen Palermo de grote winnaar geweest. Zij kregen maar liefst zeven doelpunten te zien. Genoa kwam op voorsprong via Giovanni Simeone. Palermo kwam weliswaar terug via Robin Quaison, maar zag vervolgens een 3-1 tussenstand op het scorebord staan. In de slotfase knokte Palermo zich op sensationele wijze terug in de wedstrijd.

Edoardo Goldaniga was verantwoordelijk voor de 3-2, waarna Palermo zich gelukkig dacht te prijzen met een punt door een late treffer van Andrea Rispoli. Het werden echter drie punten door een treffer van Aleksandar Trajkovski in de blessuretijd. Palermo staat negentiende in de Serie A, terwijl Genoa twaalfde staat.