Monaco incasseert bizarre rode kaart en nederlaag

18 december 2016, 23:02

Olympique Nice mag zich de grootste winnaar van het weekend noemen in de Franse competitie. Nadat Paris Saint-Germain eerder onderuit ging, verloor AS Monaco zondagavond van Olympique Lyon met 1-3. Monaco liep bovendien een bizarre rode kaart op.

Lyon moest winnen van Monaco om weer enigszins in de buurt te komen van nummer drie PSG. Het begon goed aan de wedstrijd met een doelpunt van Rachid Ghezzal na een half uur spelen. Vervolgens sloeg vlak voor rust de stoppen door bij Monaco-speler Benjamin Mendy. Uit frustratie deelde hij een flinke schop uit aan een tegenstadner, terwijl er geen bal in de buurt was. Het kwam hem vanzelfsprekend op een rode kaart te staan.

In de tweede helft verdubbelde Mathieu Valbuena de voorsprong in het voordeel van de bezoekers. De spanning kwam enigszins terug in de wedstrijd door een doelpunt van Tiemoué Bakayoko. Alexandre Lacazette maakte vlak voor tijd een einde aan de laatste hoop van de thuisfans door de eindstand op 1-3 te bepalen. Nummer twee Monaco heeft nu vier punten achterstand op koploper Nice.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!