'Diego Armando' Mertens: "Ik kan het niet geloven"

19 december 2016, 10:56

Het gaat misschien wat ver, maar na afloop van de thuiswedstrijd tegen Torino (5-3) werd Dries Mertens door enkele Italiaanse media al vergeleken met Diego Armando Maradona. De Belg maakte zondag grote indruk met vier goals tegen de ploeg uit Turijn, terwijl hij vorige week al een hattrick had gescoord voor Napoli. Mertens kan zijn geluk niet op, maar vindt de vergelijking met Maradona wat ver gaan.

De voormalig Argentijns topvoetballer droeg tussen 1984 en 1991 het shirt van Napoli en was razend populair bij de club. "Dan heb ik nog een lange weg te gaan", lachte Mertens na de 5-3 zege in Italiaanse media. "Maar het was natuurlijk een geweldige wedstrijd. Ik ben ontzettend tevreden en kan niet geloven wat ik heb gedaan. Het is geweldig en de emoties gieren door mijn lijf."

De 29-jarige Belg staat nu al op tien competitiedoelpunten en dat is het dubbele van zijn productie in het gehele afgelopen seizoen. "Ik ben in uitstekende vorm", zegt hij op clubsite. "Mijn ploeggenoten helpen me om mijn kwaliteiten te benutten en de manager heeft veel vertrouwen in mij. Momenteel spelen we bijna perfect voetbal."

Napoli-trainer Maurizio Sarri is lovend over zijn aanvaller. "Dries is een kampioen en moet beseffen wat hij allemaal kan", zegt de coach op de website van Napoli. "Als hij beseft waar hij toe in staat is, kan hij een enorme dingen bereiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen