Pastoor: "Wel wat vocht nodig om dit vuur te blussen"

19 december 2016, 12:46

Ondanks dat Sparta dit seizoen als promovendus de Eredivisie in rolde, voorspelden de meeste kenners niet al te grote degradatiezorgen voor de Rotterdammers. Aanvankelijk kwam dat helemaal uit en sprokkelde Sparta aardig wat punten bijeen, maar sinds 18 september won de Kasteelclub nog maar één keer. Daardoor staan de rood-witten met het ingaan van de winterstop nog maar drie punten boven de rode streep.

Ook tegen ADO kwam Sparta dit weekend wederom niet tot winnen (1-0 verlies), tot frustratie van trainer Alex Pastoor: "Er is wel wat vocht voor nodig om dit vuur te blussen. Van de zijkant zie je welke mogelijkheden je hebt gekregen om te voetballen. Je hebt waar kunnen nemen dat we dat niet genoeg hebben benut", stelt Pastoor voor de camera van de NOS.

Desondanks denkt Pastoor voorlopig niet dat zijn ploeg echt in degradatiezorgen komt: "Uiteindelijk denk ik dat het een soort van gebrek aan ervaring is. We herkennen in bepaalde situaties nog niet de juiste keuzes. Dat gaat stukje bij beetje beter en ik vind ook dat het de afgelopen tijd behoorlijk vooruit is gegaan. Als je naar onze manier van voetballen en de wedstrijden die we hebben gespeeld kijkt, kun je zien dat we ons met de meeste ploegen kunnen meten. We hebben dat in veel te weinig punten uitgedrukt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen