Younes nog op hatelijke nul: "Nog niet blij met mijn seizoen"

20 december 2016, 07:46   Bijgewerkt: 20 december 2016, 11:04

1205 minuten, verdeeld over vijftien wedstrijden, stond Amin Younes dit seizoen al binnen de lijnen in de Eredivisie. Toch wist de Duitse vleugelaanvaller nog geen enkel competitiedoelpunt te maken voor Ajax. Dat knaagt aan de 23-jarige technicus uit Düsseldorf, die wel tweemaal doel trof in de Europa League. Zijn doel voor het jaar 2017 is duidelijk: productiever worden.

Vorig seizoen tekende Younes voor acht doelpunten en negen assists in 27 eredivisiewedstrijden, dit seizoen staat hij na vijftien duels dus nog droog. "Ik ben nog niet blij met mijn eigen seizoen", zegt de Ajacied over zijn geringe doelpuntenproductie. "Ik kijk daarom uit naar de tweede helft van het seizoen. Ik blijf hard werken en kijk kritisch naar de dingen die niet goed gaan, maar ik blijf ook kijken naar de goede punten. Ten opzichte van het vorige seizoen gaat het scoren duidelijk minder goed. Het is belangrijk om daar wat aan te doen."

Younes gaat niet bij de pakken neerzitten door zijn doelpuntendroogte. "Ik geloof in mezelf en in mijn krachten. Dat geldt ook voor de trainer, hij heeft genoeg vertrouwen in mij. Ik doe mijn best en blijf hard werken om belangrijk te zijn voor het team. In het volgende jaar hoop ik weer veel goals te kunnen maken", aldus de Duitser, die met Dennis Bergkamp veel bezig is met het afronden. "Hij is daar belangrijk in voor onze aanvallers. Vrijwel elke training werken we af en doen we techniektraining met hem", vertelt Younes aan FCUpdate.nl.

Tijdens de kraker tegen PSV van afgelopen zondag kreeg Younes één goede kans, maar werd een laag schot van hem in de korte hoek goed gepareerd door Jeroen Zoet. "Ik ben zeer teleurgesteld door het gelijkspel. We hadden genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen. En je ziet het weer: als je ze zelf niet maakt, dan valt hij wel aan de andere kant. Dan kan je toch ook wel zien dat PSV kwaliteiten heeft", aldus Younes.

Op de helft van de competitie moet Ajax vijf punten toegeven op koploper Feyenoord. "Maar waarom zouden wij niet meer kampioen kunnen worden? Er zijn nog achttien wedstrijden te gaan. Feyenoord mag nu blij zijn. Als wij maar aan het einde van het seizoen blij zijn, dan is het goed. We geloven erin."

[photo,103424,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen