Bosz gaat voor nieuwe spelers en inkrimping van selectie

19 december 2016, 16:32

Peter Bosz staat naar alle waarschijnlijkheid een drukke winterse transferperiode te wachten. De coach van Ajax wil namelijk enkele nieuwe spelers halen, maar tegelijkertijd ook de selectie inkrimpen. De kans is groot dat Bosz gaat verkopen.

"De selectie is te groot, we zullen wat in moeten krimpen. Met zo'n grote selectie moet je ook elke wedstrijd veel spelers teleurstellen. En ik wil elke speler een perspectief kunnen bieden, wie het ook is", laat Bosz weten aan Voetbal International. Riechedly Bazoer vertrekt in de winter naar VfL Wolfsburg. Daarnaast mag ook Nemanja Gudelj zich opmaken voor een nieuwe club.

"Met een groep van dertig man, kan je weinig bieden aan sommige spelers. Dat moet anders en daar gaan we ook mee bezig." Bosz haalt het liefst versterking voor in de defensie en voorhoede. "Voor de positie van linksback had ik aanvankelijk alleen Mitchell Dijks. Met Daley Sinkgraven hebben we gelukkig een extra optie gecreëerd."

"En dan hadden we nog een overvloed aan middenvelders, en behalve één linksback ook maar één linksbuiten. Dat hopen we in januari wel recht te zetten."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen