Ziyech laakt Twente: "Ik kon het niet serieus nemen"

20 december 2016, 11:36

Bij FC Twente maakte Hakim Ziyech naam als voetballer, maar de aanvallende middenvelder van Ajax kijkt maar met weinig positieve gevoelens terug op zijn periode in Enschede. Hij vindt dat de Tukkers hem vooraf een heel ander verhaal voorhielden dan uiteindelijk uitkwam.

In een interview met Voetbal International gaat Ziyech in op de situatie waarin hij in Enschede zat. "Bij Twente heb ik gemerkt dat er veel mensen zijn die zichzelf niet recht in de spiegel aan kunnen kijken. Daar had ik veel mee te maken. Ze zeiden iets, maar ik kon het niet serieus nemen. Helemaal niets van het mooie verhaal dat ze me hadden voorgespiegeld is uitgekomen", spreekt Ziyech duidelijke taal.

In De Grolsch Veste baarde Ziyech meerdere malen opzien door zijn assertieve en soms ook confronterende karakter. "Ik ben liever eerlijk en gehaat, dan geliefd en achterbaks", verklaart de Marokkaanse international. "Ik had gewoon gelijk met mijn kritiek op de clubleiding van FC Twente. Dat is me later door Ted van Leeuwen ook bevestigd. Voor straf pakten ze mijn aanvoerdersband af, ze moesten een voorbeeld stellen. Was geen straf, die band wilde ik toch al inleveren."

Ondanks alles was het sportief gezien bij Twente natuurlijk wel een succes voor Ziyech. "Die twee jaar bij FC Twente hebben van mij een man gemaakt. Er is daar ongelooflijk veel gebeurd, dat is niet te bevatten. Ik heb veel voor mijn kiezen gekregen en ik heb het allemaal kunnen handelen. Aan mijn spel heb je helemaal niets kunnen zien. Daar ben ik trots op. Het ging met vallen en opstaan, maar het is me wél gelukt. In Enschede ben ik gegroeid als mens."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen