Barcelona eist verklaring voor strafvermindering Real

21 december 2016, 07:44

FC Barcelona heeft verbaasd gereageerd op het nieuws dat Real Madrid aankomende zomer toch spelers mag halen. De Catalanen gingen namelijk eveneens in hoger beroep, maar zagen dat afgewezen worden. Clubpresident Josep Maria Bartomeu eist zo snel mogelijk een verklaring van sporttribunaal CAS.

Real Madrid werd door de FIFA gestraft vanwege het overtreden van de regels bij het aantrekken van minderjarige spelers. De club kreeg een transferverbod opgelegd en pas in januari 2018 mochten er weer aankopen worden gedaan. Real ging echter in beroep bij sporttribunaal CAS en daar werd geordeeld dat de straf alleen voor de transferperiode van januari 2017 geldt.

Barcelona heeft met verbazing gereageerd op die uitspraak want ook zij gingen in hoger beroep. Dat werd echter afgewezen. "We hadden dezelfde advocaat als Real Madrid, dus ik eis een verklaring", aldus Bartomeu in gesprek met de Spaanse krant Marca. "Het is nadelig voor de spelers als de regels niet duidelijk zijn. Dit soort situaties krijg je wanneer voor iedere zaak andere criteria gelden."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen