Bondscoach Kameroen baalt van rol clubs bij afzeggingen

21 december 2016, 13:01

Bondscoach Hugo Broos baalt van het feit dat maar liefst zeven spelers van Kameroen hebben laten weten liever bij hun club te blijven dan deel te nemen aan de Afrika Cup. Hij denkt dat de betreffende spelers onder druk worden gezet door hun werkgever.

De voetbalbond van Kameroen kwam gister met het nieuws dat André Onana (Ajax), Guy N'dy Assembé (Nancy), Joël Matip (Liverpool), Allan Nyom (West Bromwich Albion), Ibrahim Amadou (Lille), André-Frank Zambo Anguissa (Olympique Marseille) en Maxime Poundje (Bordeaux) er voor kozen om niet deel te nemen aan de Afrika Cup. Volgens Broos spelen clubs een grote rol bij dat besluit.

"Uit gesprekken met die spelers voel ik aan dat het onder druk is van hun teams dat ze niet naar de Afrika Cup willen", aldus de bondscoach uit België tegenover Sporza. "De clubs maken de spelers bang dat ze na de Afrika Cup hun basisplaats zullen kwijtspelen. Dus ik begrijp die jongens wel. Maar aan de andere kant, is het al jaren zo dat de Afrika Cup in januari valt. Clubs moeten daarmee maar rekening houden", aldus Broos.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen