PSV ontvangt vuurwerkboetes: "Gaat verder dan het geld"

21 december 2016, 13:21

PSV ontving dit seizoen in de Champions League minder boetes dan afgelopen seizoen, maar desondanks blijft de club boetes ontvangen voor het afstreken van vuurwerk door supporters. Dit seizoen kost dat de Eindhovenaren ongeveer veertienduizend euro.

Via PSV TV roept directeur Toon Gerbrands nogmaals op om vuurwerk thuis te laten bij Europese duels. Naast twee boetes voor vuurwerk kregen de Eindhovenaren ook nog een rekening voor een zak chips op het veld. "Het is sneu geld. Ook omdat Lay's sponsor is van de UEFA, maar dat terzijde. Vuurwerk bij Europese wedstrijden: doe het gewoon niet. Waarnemers van de UEFA zullen het toch zien en een kruisje zetten."

Gerbrands laat eveneens weten dat voor het vuurwerk dat werd afgestroken in het duel met Bayern München nog altijd een supporter vastzit. "Hij wordt aanklaagd voor mishandeling." Daarnaast helpen dergelijke boetes PSV ook niet bij het vinden van tegenstanders voor oefenwedstrijden. "In Duitsland is dit incident nu bekend en kunnen autoriteiten een oefenduel verbieden. Het gaat dus verder dan alleen de boete."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen