Galatasaray kruipt door oog van naald in Turkse beker

21 december 2016, 20:35

Galatasaray moest door een matige uitgangspositie aan de bak in de groepsfase van het bekertoernooi, waarin de nummer twee in alle groepen van vier doorgaan naar de laatste zestien, maar heeft ternauwernood goede zaken gedaan. De Turkse voetbalgrootmacht won in extremis met 2-1 van Tuzlaspor en pakte daardoor drie belangrijke punten.

Tuzlaspor is de nummer veertien van de tweede liga van Turkije, maar Galatasaray had het in de eigen Turk Telekom Arena zeer lastig met deze ploeg. Met Nigel de Jong in de basis en Wesley Sneijder als invaller binnen de lijnen kwam de ploeg van coach Jan Olde Riekerink met 1-0 voor door Sabri Sarioglu, maar Ozan Papaker trok de stand een kwartier voor tijd gelijk namens Tuzlaspor. Uiteindelijk bepaalde Josué de eindstand vanaf elf meter in de blessuretijd op 2-1. Opmerkelijk was dat de dienstdoende assistent-scheidsrechter tijdens het bekerduel door de EHBO van het veld gedragen moest worden.

In Groep E van de Turkse beker staat Tuzlaspor ondanks het verlies nog wel bovenaan, met zes punten. Galatasaray volgt op vijf punten. 24 Erzincanspor heeft vier punten verzameld, Elazigspor staat laatste met één schamel puntje. Er zijn nog drie duels te gaan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen