Hartverwarmende ode aan Johan Cruijff op sportgala

21 december 2016, 23:08

Op het Nederlandse sportgala is woensdagavond op prachtige wijze stilgestaan bij het overlijden van Johan Cruijff op 24 maart 2016. Met een ontroerende speech bracht Frank Rijkaard een ode aan de legendarische nummer 14. De voormalig international, die Cruijff kende als teamgenoot én trainer, kreeg de zaal helemaal stil.

Rijkaard had het voornamelijk over de terugkeer van Johan Cruijff bij Ajax, toen hij zelf nog een jong talent was. "Ik was uitverkoren om teamgenoot van Johan Cruijff te mogen zijn", sprak Rijkaard. "Geen wedstrijd zonder training, en daar kon het genieten al beginnen. Zijn overzicht, balbehandeling, functionele techniek, leiderschap en – zelfs op die leeftijd nog – demarrage", zo bewonderde de voormalig coach van FC Barcelona de andere oud-trainer van Barça.

Het lovende verhaal van Rijkaard duurde ongeveer vier minuten en werd begeleid door fraaie muziek. Ruud Gullit, die in het publiek zat, werd met een trotse blik vaak in beeld gebracht. Een kwajongensanekdote, die ging over het vals spelen van Cruijff en Rijkaard bij een conditietraining, zorgde voor veel glimlachen in het publiek.

Rijkaard was zelf geëmotioneerd door zijn prachtige verhaal. Bekijk hier de beelden:

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen