Cillessen houdt de nul en ziet Barça zeven keer scoren

21 december 2016, 23:54   Bijgewerkt: 23 december 2016, 13:48

De eerste twee officiële wedstrijden van Jasper Cillessen in de hoofdmacht van FC Barcelona verliepen vrij teleurstellend, aangezien de Nederlandse doelman tot twee keer toe niet won (1-2 tegen Alavés en 1-1 tegen Hercules CF). De voormalig Ajacied heeft woensdagavond echter zijn eerste overwinning geboekt met de Catalaanse topclub.

In de zestiende finale van de Copa del Rey veegde Barça, met Cillessen onder de lat, de vloer aan met Hercules. De heenwedstrijd tegen de Segunda B-club uit Alicante eindigde nog in 1-1, maar ditmaal had de oude club van Royston Drenthe niets in de melk te brokkelen tegen de ploeg van coach Luis Enrique. Het werd 7-0 in Camp Nou.

Het was prijsschieten in Catalonië, ondanks het feit dat er veel toppers niet van de partij waren. Zo lieten Neymar, Lionel Messi, Luis Suárez, Marc-André Ter Stegen en Gerard Piqué stuk voor stuk verstek gaan en zaten Andrés Iniesta en Jordi Alba op de reservebank. Het gemis van onder meer het befaamde 'MSN'-trio liet zich niet voelen bij Barcelona. De flankbestrijkende Lucas Digne opende scorde na 37 minuten en toen was het verzet van Hercules eigenlijk meteen gebroken. Vanuit een strafschop zorgde Ivan Rakitic op slag van de theepauze voor de beslissing.

In de tweede helft was het niet meer de vraag of het nog spannend zou worden, maar hoeveel doelpunten het dominante Barça zou aantekenen. Het werden er uit eindelijk zeven. Nadat Rafinha de 3-0 had gemaakt, wist Arda Turan een hattrick te maken. Een kopbal van de Turk uit een voorzet van Aleix Vidal en een curvebal in de kruising van hem waren de mooiste doelpunten van de avond. Tussen de goals van Turan door maakte Paco Alcacer zijn eerste officiële treffer voor Barcelona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen