Mourinho over Chelsea: "Gaan weinig punten verliezen"

23 december 2016, 09:41

Het contrast is groot. In december vorig jaar werd José Mourinho ontslagen bij Chelsea, toen de club was afgezakt naar de zestiende plaats in de Premier League. Nu, een jaar later, staat de ploeg onder leiding van Antonio Conte trots bovenaan in de competitie. Mourinho verwacht dat de Londenaren moeilijk meer te achterhalen zijn. 

Na zeventien speelronden staat Chelsea bovenaan, met zes punten voorsprong op Liverpool. "Het zal heel moeilijk worden om ze punten af te pakken", beseft de 53-jarige trainer in gesprek met Sky Sports. "Daar ben ik eerlijk in. Dat komt ook door de filosofie van Chelsea. Het is een club die met één goal verschil wint, in de slotfase scoort of een extra verdediger inbrengt bij een voorsprong. Het maakt de club niets uit wat andere mensen daar van vinden. Daardoor gaan ze heel weinig punten verspelen."

Met Manchester United bezet Mourinho momenteel de zesde positie. "Het is theoretisch nog mogelijk om de titel te winnen, omdat het verschil nog wel te overbruggen is", zegt Mourinho. De Portugees rekent echter niet op een kampioenschap. "We gaan het zien. Ik wil niet mikken op de vierde plaats, omdat ik denk dat we hoger moeten kunnen eindigen. Deze competitie is echter zo sterk dat het lastig is om iets te voorspellen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen