Neeskens: "Overlijden Cruijff kwam als een verrassing"

25 december 2016, 13:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor het eerst heeft Johan Neeskens gereageerd op het overlijden van Johan Cruijff, op 24 maart van dit jaar. De 65-jarige voormalig international van Oranje noemt het verlies van zijn oud-teamgenoot 'een klap'. Vooral uit respect voor de legendarische nummer veertien hield Neeskens zich na het slechte nieuws meer op de achtergrond.

"Ja, zijn overlijden kwam voor mij als een verrassing. We wisten allemaal dat hij ziek was, maar ik dacht dat het toch wat beter ging. Dat straalde hij ook uit op dat racecircuit in Spanje, waar hij Max Verstappen ontmoette. Hij geloofde er zelf in, zei hij", aldus Neeskens in gesprek met het Algemeen Dagblad. Op 24 maart verloor Cruijff zijn gevecht echter. "Een dieptepunt. Maar allereerst natuurlijk voor zijn naaste familie. Daarna voor het Nederlandse en internationale voetbal. Het is simpel: Johan Cruijff is de allerbeste voetballer die wij in Nederland ooit hebben gehad."

Neeskens duikt de laatste jaren nog maar zelden op in de media, maar hij mijdt de publiciteit niet bewust. "Helemaal niet, joh", antwoordt hij. "Ik ga meerdere keren per jaar met de KNVB de wereld over voor het project 'WorldCoaches'. Als ik dan in Peru, Brazilië, Libanon of India ben, dan komen cameraploegen en journalisten naar ons toe. Die sta ik allemaal te woord, graag zelfs. Ik ga niemand uit de weg. Maar ik heb nooit bij wijze van spreken heel de dag naast mijn telefoon gezeten om maar overal met interviews de kranten te halen. Daar heb ik geen trek in. Dat ik bewust uit de publiciteit zou blijven, is dus een verhaal dat waarschijnlijk een eigen leven is gaan leiden."

Over zijn eigen toekomst, zegt Neeskens: "Op dit moment ben ik geen clubtrainer meer, ook niet in Zwitserland, waar ik woon. Of dat helemaal voorbij is? Nee, dat hoeft niet. Ik zeg niet zomaar ergens op voorhand nee tegen. Voetbal blijft iets prachtigs, als er iets op mijn pad komt, denk ik er over na."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen