De Jong staat te popelen voor start bij De Graafschap

25 december 2016, 13:52

Henk de Jong begint op 1 januari 2017 aan zijn avontuur als hoofdtrainer van De Graafschap. De oud-coach van SC Cambuur, nu nog commercieel manager bij FC Groningen, heeft zin in zijn nieuwe uitdaging.

"Ik heb er enorm veel zin in", zegt De Jong tegen De Gelderlander. "Toen De Graafschap me benaderde, heb ik niet gekeken naar geld, niet naar de selectie en niet naar de stand op de ranglijst. Ik heb mijn gevoel laten spreken en wist meteen dat ik trainer van De Graafschap wilde worden. Ik denk dat ik bij deze club pas. Ik houd van fanatiek volk en dat denk ik hier in Doetinchem aan te treffen. De Graafschap is net als mijn vorige club Cambuur een volksclub. Daar pas ik goed bij. Het zijn cultclubs, knuffelclubs ook."

De Graafschap is de nummer zestien van de Jupiler League. "We moeten eerst uitvinden hoe we het om kunnen draaien", weet De Jong, die met de formatie uit Doetinchem de play-offs hoopt te halen. "Maar de handrem kan er ook ineens afgaan. Daarom is het ook mooi dat de laatste wedstrijd tegen Almere City is gewonnen. Nu beginnen we met z'n allen op 2 januari toch met een fijner gevoel."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen