Invaller Maher boekt late zege met Osmanlispor

25 december 2016, 14:35

Adam Maher had gewoon verplichtingen op eerste kerstdag. De Nederlandse middenvelder kwam zondag met zijn Turkse club Osmanlispor FK in actie in de uitwedstrijd tegen Rizespor. Door een laat doelpunt wonnen de bezoekers met 0-1 in het Yeni Rize ?ehir Stadion.

Musa Ça??ran zorgde in de eerste minuut van de extra tijd uit een strafschop voor de enige treffer van de wedstrijd. In de 67ste minuut had Rizespor-speler Jakob Jantscher nog gemist vanaf elf meter. Maher was in de tachtigste minuut als invaller binnen de lijnen gekomen bij Osmanlispor. De Turkse club huurt de 23-jarige middenvelder van PSV. Maher speelde tot dusver elf wedstrijden in de Super Lig, waarvan drie als basisspeler.

Door de winst klimt Osmanlispor naar de zesde plaats in de Turkse competitie. De werkgever van Maher zit ook bij de laatste 32 van de Europa League. In die toernooifase krijgt het te maken met Olympiakos.