Ranieri: "Dit was het beste jaar van mijn loopbaan"

25 december 2016, 15:30

Leicester City-manager Claudio Ranieri noemt 2016 het beste jaar van zijn loopbaan. De 65-jarige Italiaanse trainer leidde de Engelse club afgelopen seizoen verrassend naar de landstitel, ondanks dat het vooraf werd gezien als degradatiekandidaat. Voor Ranieri was dit zijn eerste landskampioenschap.

"Ik had nooit eerder een landstitel gewonnen en daarom is dit mijn beste jaar", aldus Ranieri bij Sky Sports. "Ik kan niet vergeten waar ik vandaan kom. Net als Jamie Vardy heb ik mij langzaam omhoog gewerkt op de voetballadder en na dertig jaar heb ik eindelijk een landstitel gewonnen. Dat betekent dat ik ontzettend hard heb gewerkt. Daar ben ik blij mee."

Door het kampioenschap debuteerde Leicester City deze jaargang in de Champions League. Het werd poulewinnaar in een groep met FC Porto, FC Kopenhagen en Club Brugge. In de achtste finales wacht een dubbele confrontatie met Sevilla FC. In de competitie loopt het dit seizoen minder lekker; Leicester is met zeventien punten uit zeventien duels de nummer vijftien van de ranglijst. "We hebben veertig punten nodig om veilig te zijn", weet Ranieri. "Hopelijk heeft de wedstrijd tegen Stoke City (2-2, na een 2-0 achterstand van Leicester, red.) ervoor gezorgd dat de stemming bij ons is veranderd, zodat we vanaf nu kunnen beginnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen