Allardyce debuteert met gelijkspel bij Crystal Palace

26 december 2016, 15:33

Sam Allardyce heeft een punt overgehouden aan zijn debuut als manager van Crystal Palace. De Londense club speelde op Boxing Day, ondanks een voorsprong bij rust, gelijk bij Watford FC. Het werd 1-1 op Vicarage Road.

Afgelopen weekend presenteerde Crystal Palace Allardyce als opvolger van de ontslagen Alan Pardew. De 62-jarige oefenmeester had daardoor weer werk, nadat hij in het najaar na slechts 67 dagen werd ontslagen als bondscoach van Engeland. Zijn positie was onhoudbaar geworden na een undercoverreportage van The Daily Telegraph waarin Allardyce uitleg gaf over hoe je transferregels kan omzeilen.

In de 26ste minuut zag Allardyce Crystal Palace de leiding nemen. Yohan Cabaye schoof de bal in het doel na een pass van Andros Townsend. De bezoekers kregen elf minuten later een strafschop, maar Watford-keeper stopte de slappe inzet van Christian Benteke. De oud-PSV'er herstelde daarmee zijn fout; hij was de veroorzaker van de penalty door in een duel met Benteke veel te laat te komen. In de 71ste minuut mocht ook Watford-speler Troy Deeney aanleggen vanaf elf meter en hij faalde niet, waarmee hij de eindscore vastlegde op 1-1.

Bij Watford hadden Nordin Amrabat en Daryl Janmaat een basisplaats, maar laatstgenoemde was al na achttien seconden klaar. De rechtsback moest met een ogenschijnlijke liesblessure naar de kant.