Belgische treffers bezorgen Koeman een heerlijke kerst

26 december 2016, 18:10

Everton heeft op bezoek bij Leicester City zichzelf een uitstekende kerst bezorgd. Op bezoek bij de kampioen van Engeland won de ploeg van Ronald Koeman met 0-2, dankzij treffers van Kevin Mirallas en Romelu Lukaku. Ook West Ham United en Burnley sluiten de feestdagen goed af. Zij wonnen met respectievelijk 1-4 (op bezoek bij Swansea City) en 1-0 (thuis tegen Middlesbrough).

Leicester City - Everton 0-2

In een niet heel boeiende eerste helft kreeg Everton op slag van rust de beste kans. Leighton Baines produceerde een harde lage trap, die het midden tussen een schot en een voorzet hield, maar Kevin Mirallas kon de bal net niet binnentikken. In de tweede helft was het wel raak voor Mirallas. De Belg was attent bij een verre uitrap van doelman Joel Robles en knalde het speeltuig vervolgens hard langs Kasper Schmeichel. Leonardo Ulloa dacht kort erop gelijk te maken, maar zijn goede kopbal werd uit het doel geranseld. De grootste mogelijkheden bleven desondanks voor de bezoekers, maar Idrissa Gueye mikte van dichtbij over. Romelu Lukaku bleek wel in staat om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Hij troefde twee verdedigers af en schoot vervolgens uitstekend de 0-2 tegen de touwen.

Swansea City - West Ham United 1-4

Voor Lukasz Fabianski was de start van de wedstrijd er een om snel te vergeten. De doelman grabbelde naast de bal bij een zwak kopballetje, waarna André Ayew de openingstreffer kon binnenglijden. Zijn collega Darren Randolph kwam een stuk beter voor de dag door vlak voor rust een vrije trap van Gylfi Sigurdsson naast te tikken. Kort na de pauze liepen The Hammers vervolgens verder uit. Winston Reid kopte van dichtbij een hoekschop binnen. Er volgde een drukke fase voor Randolph, maar de West Ham-keeper bleek een topdag te hebben en hield zijn doel fraai schoon. Fabianski slaagde daar minder goed in. Hij werd een kwartier voor tijd voor de derde keer gepasseerd, ditmaal door Michail Antonio. Fernando Llorente redde nog de eer voor Swansea, maar in dezelfde minuut zorgde Andy Carroll nog voor de 1-4 eindstand.

Burnley - Middlesbrough 1-0

Het begin was voor de bezoekers met een schietkans voor Cristhian Stuani, maar daarna nam Burnley het initiatief over. Alleen wisten de spelers niet hoe de doelman te passeren. Victor Valdés tikte eerst een schot van Ashley Barnes naast en ook op een vrije trap van George Boyd had hij een fenomenaal antwoord. De Spanjaard had na rust wat meer geluk, toen de bal via de paal in zijn handen terecht kwam. Middlesbrough kwam er in aanvallend opzicht niet echt aan te pas, al was Stuani nog wel dreigend met een kopbal. Tien minuten voor tijd was daar dan toch de verdiende Burnley-goal. De volley van Andre Gray werd nog wel geraakt door Valdés, maar deze wist een treffer niet te voorkomen.