Hull City moet in slotfase buigen voor Manchester City

26 december 2016, 20:13

Hull City wist maandag twintig minuten lang stand te houden tegen Manchester City. De ploeg van trainer Pep Guardiola had de slotfase nodig om drie punten veilig te stellen. Een 0-3 eindstand was het resultaat voor de Spaanse coach en zijn manschappen.

Hull City probeerde voornamelijk de laatste linies kort op elkaar te houden en op die manier Manchester City geen enkele kans te bieden. Daaraan wist het in de eerste helft te voldoen. Het resultaat was dat het zelf ook niet tot grote mogelijkheden kwam. In het tweede helft veranderde dat enigszins. Beide ploegen kwamen vaker in de buurt van het strafschopgebied.

Guardiola zag dat zijn elftal het moeilijk had in de uitwedstrijd. Zo kopte Bacary Sagna een bal van de doellijn. Op dat moment was doelman Claudio Bravo al geklopt. Hull begon twintig minuten voor tijd voorzichtig te geloven in een resultaat. Uitgerekend op dat moment ging het mis. Raheem Sterling werd neergehaald in de zestien. De gegeven strafschop was een prooi voor Touré.

Vrij snel daarna volgde de verdubbeling van City. Kelechi Iheanacho promoveerde een fraaie aanval tot de 0-2 door van dichtbij de bal in het doel te lopen. Een eigen doelpunt resulteerde in de 0-3. Door de overwinning staat Manchester City tweede in Engeland. De achterstand op koploper Chelsea bedraagt zeven punten. Liverpool kan City nog passeren. The Reds komen dinsdag in actie. Hull City staat onderaan de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen