Wenger ziet huurlingen als groot probleem in het voetbal

28 december 2016, 12:11

Volgens Arsène Wenger is het huren en uitlenen van spelers één van de grootste problemen van het moderne voetbal. De manager van Arsenal stelt dat het verhuren van spelers ook weinig oplevert en komt met een idee voor een beter systeem.

"Als je naar het aantal huurlingen kijkt, dan moet je concluderen dat we het systeem moeten heroverwegen", doelt hij onder andere op Chelsea, dat dit seizoen maar liefst dertig spelers verhuurd heeft. "Er zijn dan twee opties. De eerste: je denkt aan de ontwikkeling van een speler. De tweede: het gaat je alleen maar om de investering. Dat laatste is niet de manier waarop clubs horen te denken, maar het gebeurt wel regelmatig", aldus de manager in het clubblad van Arsenal.

Volgens de Fransman is het een beter idee wanneer Premier League-clubs mede-eigenaar worden van een kleinere club. "Je hoeft dan minder spelers te verhuren aan diverse clubs en zorgt zo voor meer vastigheid. Nu werkt het bij de jeugdopleiding zo dat de grootste talenten naar de beste clubs gaan, maar daar weinig kans krijgen om zich te ontwikkelen. Als goede spelers vaak samenspelen bij bijvoorbeeld zo'n satellietploeg, dan is de kans groter dan ze beter worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen