De Boer: "Frank gaf maanden eerder al aan te vertrekken"

28 december 2016, 14:12   Bijgewerkt: 29 december 2016, 00:09

Enkele dagen nadat Ajax het kampioenschap verspeelde door gelijk te spelen tegen De Graafschap, gaf Frank de Boer aan niet nog een jaar in Amsterdam te blijven. Er werd gespeculeerd dat het de trainer ging om het verloren kampioenschap, maar volgens zijn broer Ronald stond het besluit al eerder vast.

De Boer was bezig aan zijn vijfde jaar als trainer van Ajax en had nog een contract tot medio 2017 bij de club. "Het was natuurlijk een heel triest einde van zijn loopbaan bij Ajax. Frank wilde het mooi afsluiten, want drie maanden eerder had hij de familie al laten weten dat hij niet meer verder ging", aldus Ronald de Boer bij FOX Sports

Na de overwinning op PSV in Eindhoven leek Ajax de beste papieren te hebben om kampioen te worden. Het ging echter mis waardoor PSV er voor het tweede jaar op rij met de titel vandoor ging. "Ajax was bijna honderd procent zeker van het kampioenschap, daar ging iedereen vanuit. Dat gebeurt dan niet. Als je je broer zo verslagen in de bus ziet zitten, dat doet heel veel pijn", blikt De Boer terug.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen