Baum blijft hoofdcoach van Verhaegh en Gouweleeuw

28 december 2016, 16:12

Manuel Baum stond de afgelopen tijd al op interim-basis voor de groep bij FC Augsburg en de 37-jarige trainer heeft van zijn werkgever nu de kans gekregen om de spelersgroep (minimaal) tot het einde van het seizoen als hoofdcoach onder zijn hoede te houden.

Augsburg heeft via de officiële clubkanalen bekendgemaakt dat Baum een contract getekend heeft waardoor hij 'ten minste' tot het einde van het huidige seizoen hoofdtrainer zal zijn. Hij wordt geassisteerd door Alexander Frankenberger. "We zijn ervan overtuigd dat Manuel Baum de juiste coach is om ons verder te brengen met onze eigen filosofie", aldus sportief directeur Stefan Reuter. "Daarom geven we hem een langdurig contract."

Baum loopt al 2,5 jaar rond bij Augsburg en zette als interim-trainer van deze club aardige resultaten neer tegen Borussia Mönchengladbach (1-0 winst) en Borussia Dortmund (1-1). "Ik ben blij met het vertrouwen van de clubleiding. De afgelopen periode met de spelers was intens, maar ik heb ervan genoten. Ik kijk ernaar uit om door te gaan in deze functie", aldus Baum.

De nieuwe hoofdtrainer werd doorgeschoven door het ontslag van Dirk Schuster aan het begin van december. Augsburg is momenteel de nummer twaalf van de Bundesliga. De Nederlanders Jeffrey Gouweleeuw en Paul Verhaegh staan er onder contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen