Slecht en goed nieuws voor Stuivenberg bij Genk

28 december 2016, 17:47

Albert Stuivenberg begint meteen na de jaarwisseling aan zijn dienstverband bij Racing Genk, dat de Nederlander deze week als de nieuwe hoofdcoach aanstelde. Onze landgenoot heeft wel twee dompers te verwerken gekregen. Nadat de belangrijke middenvelder Wilfred Ndidi zijn vertrek aankondigde, is bekend geworden dat spits Nikos Karelis flink geblesseerd is geraakt.

Karelis zal minstens drie maanden buitenspel staan wegens een zware knieblessure. "Het is heel spijtig dat Nikos zo lang out zal zijn, vooral voor hemzelf", zegt technisch directeur Dimitri De Condé tegen Sporza. "Karelis is een zeer belangrijke speler voor ons. Hij scoort heel makkelijk en scorende mensen vind je nu eenmaal niet makkelijk. Daar zullen we mee moeten omgaan. We zullen nu hard werken om een vervanger te zoeken voor hem", aldus De Condé. "Wat er ook gebeurt, we moeten proberen hier sterker uit te komen."

Het feit dat Ndidi gaat vertrekken, maakt de situatie er niet beter op voor Genk en Stuivenberg. En dat is er ook nog veel buitenlandse interesse voor Leon Bailey, die regelmatig de pannen van het dak speelt bij de Belgische club. Toch lijkt Genk het grote talent te willen behouden. "We gaan ervan uit dat Leon tot het einde van het seizoen in Genk blijft, ook al is er heel wat interesse in hem. Sommige clubs willen hem zo snel mogelijk inlijven, andere teams denken meer aan hem voor juni", geeft De Condé aan. "Zelfs bij een gigantisch bod willen we op dit moment niet toehappen en zullen we proberen de situatie te verschuiven naar juni."

Tot slot spreekt de technisch directeur zich ook nog uit over Stuivenberg. "Hij heeft dinsdag (2-0 zege op KAA Gent, red.) duidelijk gezien dat er kwaliteit is, maar zag ook dingen die hij wil verbeteren. Hij zal proberen zijn eigen ideeën in de groep te krijgen. We hopen nog altijd op Play-off I", besluit De Condé.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen