FA besluit Vertonghen niet te vervolgen na handgemeen

29 december 2016, 16:32

Tottenham Hotspur hoeft niet te vrezen voor een schorsing van Jan Vertonghen. Een wapperende hand van de verdediger kwam woensdag tijdens de wedstrijd tegen Southampton in het gezicht van Jay Rodriguez terecht, hetgeen niet werd opgemerkt door scheidsrechter Mike Dean en zijn assistenten.

De tuchtcommissie van de FA heeft de beelden inmiddels bekeken en besloten om de oud-Ajacied geen schorsing op te leggen. Volgens de Britse media had hij bij een vervolging zeker drie wedstrijden van zijn club moeten missen.

Vertonghen is er sowieso aanstaande zondag niet bij als The Spurs op bezoek gaan bij Watford. De Belg kreeg namelijk later in het duel met Southampton zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is dus geschorst. Hetzelfde geldt voor Kyle Walker. Het is voor Tottenham dus te hopen dat Toby Alderweireld tegen die tijd hersteld is van zijn virus, anders wordt de spoeling achterin zeer dun.

Tottenham won woensdag overigens met 1-4 van Southampton. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong dankzij een rake kopbal van Virgil van Dijk, maar via onder andere twee goals van Delle Alli was de zege toch voor de Londenaren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen