Koeman komt niet verder dan gelijkspel bij hekkensluiter

30 december 2016, 23:05

Ronald Koeman heeft de laatste wedstrijd met Everton van dit jaar niet weten om te zetten in een overwinning. Op bezoek bij hekkensluiter Hull City kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Everton stond lange tijd zelfs achter en maakte met nog vijf minuten te gaan de gelijkmaker.

Al na zes minuten was het Michael Dawson die de openingstreffer voor Hull City maakte. De verdediger kon na een hoekschop bij de tweede paal binnenschieten. Kort voor rust kwam Everton weer op gelijke hoogte dankzij een blunder van David Marshall. De Hull City-doelman sloeg de bal na een corner in zijn eigen doel.

Na rust was het toch weer Hull City dat in eigen huis de voorsprong nam. Robert Snodgrass schoot een vrije trap vanaf achttien meter hard in de kruising. Everton leek geen punten over te gaan houden aan het laatste duel van het jaar, maar in de slotfase stak Ross Barkley daar een stokje voor. Hij kopte op aangeven van Leighton Baines raak.

Het gelijkspel heeft verder geen invloed op de plaats op de ranglijst voor Everton. De ploeg van Koeman blijft zevende staan. Hull City is door het punt voorlopig van de laatste plaats verlost en doet de rode lantaarn over aan Swansea City, dat zaterdag nog in actie komt.