Wijnaldum kopt Liverpool in kraker langs Manchester City

31 december 2016, 20:32   Bijgewerkt: 31 december 2016, 21:22

Op oudjaarsdag heeft Liverpool de strijd om de tweede plaats in de Premier League in een rechtstreeks duel met Manchester City vooralsnog in haar voordeel weten te beslissen. Een vroeg doelpunt van Georginio Wijnaldum bleek genoeg voor de zege in een verder bleke topper (1-0), die zich kenmerkte door veel balverlies en weinig kansen.

The Reds blijven door de zege op Anfield in het spoor van koploper Chelsea, hoewel het gat nog steeds zes punten blijft. Voor Manchester City begint in 2017 de grote inhaalrace. De ploeg van Guardiola ziet het verschil in punten met Liverpool groeien naar vier, terwijl het gat met Chelsea inmiddels tien punten bedraagt. Bovendien is Arsenal de ploeg nu tot op twee punten genaderd.

De wedstrijd begon uitstekend voor de thuisploeg. Nadat beide teams de eerste minuten hadden gebruikt om elkaar wat af te tasten was het Liverpool dat het initiatief in handen nam. Nadat een vrije trap voor City mislukte wist Liverpool de bal snel terug te veroveren. Adam Lallana werd over de linkerflank diep gestuurd en had eenmaal aangekomen in het vijandige strafschopgebied alle tijd om een goede voorzet af te leveren. Dat deed hij dan ook, want hij legde de bal panklaar op het hoofd van de inlopende Georginio Wijnaldum. De Nederlander zette zijn hoofd goed tegen het leer en kopte overtuigend raak: 1-0.

Wat volgde was een slordig vervolg van de eerste helft. Manchester City zag zich genoodzaakt om veelal de lange bal te hanteren, wat weinig gevaar opleverede. Met name op de rechterflank, waar Raheem Sterling geposteerd stond, eindigden de passes voornamelijk met een te scherpe bal over de achterlijn of met een vlagsignaal wegens buitenspel. Liverpool had in verdedigend opzicht dus niet veel van City te duchten, maar wist ondanks een zichtbaar veldoverwicht in balbezit eigenlijk ook weinig te creëren. Het dichtst bij kwam nog Wijnaldum, die na een aanval over meerdere schijven mocht uithalen van een meter of twintig maar de bal ruim over het doel joeg. De statistieken bij het rustsignaal spraken dan ook boekdelen: Machester City zocht de kleedkamer na 45 minuten op met geen enkel schot op goal, terwijl de enige doelpoging van Liverpool dus direct een voorsprong opleverde.

Na de rust leek het er korte tijd op dat de wedstrijd zou kantelen. Manchester City nam direct na het fluitsignaal het initiatief en zocht nadrukkelijk de aanval. Met name David Silva was gevaarlijk, toen hij zo'n tien minuten na de rust Sergio Agüero vond op de rand van de zestien. De Argentijn schoot uit de draai op goal, maar kon geen kracht aan het schot meegeven waardoor Simon Mignolet de bal eenvoudig kon oprapen. Even later had Silva zelf de gelijkmaker op zijn schoen, toen hij vanaf rechts naar binnen trok en venijnig uithaalde. Zijn schot ging naast, maar het scheelde slechts millimeters. Toen even later Raheem Sterling – die negentig minuten lang werd uitgefloten – de bal met een volley in het zijnet joeg leek City dan toch echt op weg naar de gelijkmaker.

Die gelijkmaker kwam er echter niet, want toen na een uur spelen Divock Origi bij Liverpool in de ploeg kwam ging het initiatief weer enigszins terug naar de thuisploeg. De Belgische spits werke hard en stichtte meerdere malen gevaar. Veel verder dan het versieren van meerdere hoekschoppen kwam hij echter niet, waardoor de spanning in leven bleef. Dit had met name te maken met de strijd die beide ploegen leverden, want van goed voetbal was al enige tijd geen sprake meer. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Mané nog de kans om de voorsprong te vergroten, maar uit een corner schampte hij de bal. Aan de andere kant van het veld werd Manchester City nog gevaarlijk via Jesús Navas en Kevin de Bruyne. Ook zij kwamen er niet aan te pas door goed verdedigend werk van Wijnaldum, die zodoende als matchwinner het nieuwe jaar in gaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen