Wenger: "Ik ben verwend met prachtige aanvallers"

1 januari 2016, 19:27

Arsenal-manager Arsene Wenger noemde Olivier Giroud zondag in één adem met clubiconen Dennis Bergkamp en Thierry Henry. De Londense club won op nieuwjaarsdag met 2-0 van Crystal Palace, mede door een 'schorpioendoelpunt' van Giroud.

"Wat voor ons geweldig is, is dat dit het einde was van een mooie actie. Daarna kwam het aan op een reflex. Het is niet onmogelijk om zo te scoren, maar je moet goede reflexen hebben. De voorzet was niet ideaal en dus moet je iets speciaals doen, wat Olivier ook heeft gedaan", reageerde Wenger na afloop bij de BBC. "Ik ben door de jaren heen verwend met prachtige aanvallers: Bergkamp, Henry… Deze spelers blijven je voor altijd bij omdat ze gelinkt zijn aan bijzondere doelpunten. Dit blijft voor altijd een Giroud-treffer."

Arsenal staat door de winst nu derde in de Premier League, op negen punten van koploper Chelsea. Gevraagd naar zijn transferplannen deze winter, antwoordde Wenger: "Op dit moment hebben we geen plannen. Kijk naar de spelers die er vandaag niet bij waren, Cazorla en Özil, we hopen hen terug te krijgen. Welbeck is ook op de weg terug; we hebben een geweldige ploeg."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen