Ibrahimovic: "Ik heb ze weer hun ballen laten eten"

2 januari 2017, 07:43

In zijn eerste wedstrijden voor Manchester United wist Zlatan Ibrahimovic er meteen te staan, maar daarna was de topspits toch een tijdje zoekende op Old Trafford. Er werd regelmatig gezegd en geschreven dat de Zweed de hoge verwachtingen niet kon waarmaken, maar hij heeft de criticasters toch weer de mond gesnoerd. Met zeventien doelpunten voor Man United heeft Ibrahimovic zich gemanifesteerd in Engeland.

En dat wil hij weten ook. Op karakteristieke wijze rekent hij af met de mensen die kritiek op hem hadden, waaronder de pers. "Ik kwam naar de Premier League en iedereen dacht dat het niet mogelijk was om ook daar te presteren, maar zoals altijd heb ik ze hun ballen laten eten", sneert Ibrahimovic. Met goede gevoelens kijkt hij terug naar 2016. "Ik heb een fantastisch jaar gehad, mij hoor je niet klagen. Mijn eerste zes maanden bij United waren geweldig. Ik ben hier super gelukkig en hoop dat ik hiermee kan doorgaan. Ik voel me goed en geniet van het voetbal."

Ibrahimovic is de personificatie van het Man United van José Mourinho, dat betere resultaten boekt als de spits de smaak te pakken heeft. De 2-1 zege op Middlesbrough van afgelopen zaterdag was de vijfde overwinning op rij. Ibrahimovic vindt het mooi dat hij het toch weer laat zien. "Het geeft me veel energie, omdat iedereen betaald krijgt om shit te praten en ik betaald krijg om mijn voeten te laten spreken."

Ibrahimovic is het vorige kalenderjaar geëindigd op vijftig goals, wat één minder dan Lionel Messi is. De Zweed zal hierdoor wel extra balen van het feit dat een treffer van hem tegen Middlesbrough om dubieuze redenen heb afgekeurd. "Maar het was niet belangrijk om met Messi gelijk te komen, de winst is belangrijker. Hopelijk kunnen we het gat met de top-vier verkleinen", zo citeert The Guardian Ibrahimovic. De achterstand van United (36) op Manchester City (39), Tottenham Hotspur (39), Arsenal (40) en Liverpool (43) is te overzien, maar koploper Chelsea (49) blijft vooralsnog ongenaakbaar.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen