Diego Costa: "Ik stond op het punt om te vertrekken"

2 januari 2017, 12:30

Het scheelde heel weinig, of Diego Costa had weer in het shirt van Atlético Madrid gespeeld. De Spaanse spits beleeft tot dusver een uitstekend seizoen bij Chelsea, maar keerde na zijn moeilijke beginperiode op Stamford Bridge bijna terug naar zijn voormalig werkgever.

Dat heeft Diego Costa zelf toegegeven. Afgelopen zomer rondde hij bijna een comeback bij Atlétoco af. De spits scoorde vorig seizoen slechts drie keer voordat José Mourinho ontslagen werd, daarna wist hij zijn seizoenstotaal nog wel op te schroeven tot zestien goals. "Of ik vervolgens weg had kunnen gaan? Ja, zeker. Ik stond op het punt om te vertrekken. Dat wilde ik ook", geeft Diego Costa aan tegenover Sky Sports.

"Ik had de kans om terug te gaan naar Atlético en had daar meerdere redenen voor. Ik had mijn familie en het leven in Madrid niet bij Chelsea. Ik moet wel zeggen dat ik daar veel liefde krijg van de mensen en de supporters en dat mij dat zeer blij en tevreden maakt. Ik ben hier geliefd, dat ik weg wilde was puur vanuit familie-overwegingen", stelt Costa, die onder Antonio Conte weer opgeleefd is en dit seizoen al vijftien goals heeft gemaakt. "De manager gaat goed met de spelers om. Hij is niet alleen de baas, maar praat veel met ons en lacht ook met ons. We kunnen op hem rekenen, ook op moeilijk momenten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen