Chinese clubs proberen ook in Eredivisie toe te slaan

2 januari 2017, 20:26

Zaakwaarnemer Louis Laros verwacht dat meer spelers uit de Eredivisie het voorbeeld van Nemanja Gudelj zullen volgen. De bij Ajax overbodige speler gaat voor een lucratieve transfer naar China kiezen. Hij verdient naar verluidt in drie jaar tijd een kleine twintig miljoen euro.

"Enkele jaren geleden was het ondenkbaar dat een speler van midden twintig, die de potentie heeft om in een grote competitie te spelen, de Eredivisie zou verruilen voor China. Maar ik weet zeker dat meer spelers uit Nederland het voorbeeld van Gudelj zullen volgen", vertelt Laros in gesprek met Metro. "Ik heb spelers in mijn portefeuille die ook aanbiedingen van Chinese clubs hebben ontvangen."

"Eerst was China sowieso onbespreekbaar, maar dat is al lang het geval niet meer." Ook topspelers als Oscar en Axel Witsel kiezen voor het grote geld, terwijl laatstgenoemde ook Juventus als optie had. "Zij vervullen een voortrekkersrol. De keuze komt steeds dichterbij om het wel te doen. Ook voor mijn spelers wordt het steeds interessanter. Qua geld is China al een grote concurrent voor de Engelse competitie, maar over enkele jaren zal dat ook in sportief opzicht het geval zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen