Wenger: "Oneerlijkste kerstperiode van laatste twintig jaar"

3 januari 2017, 09:59

Arsene Wenger is niet te spreken over het speelschema in de Premier League, in deze winterperiode. Sterker nog: de manager van Arsenal noemt de drukke speelkalender in de kerstperiode de meest oneerlijke van de afgelopen twintig jaar.

Nog maar net bijgekomen van de 2-0 overwinning op Crystal Palace van afgelopen zondag, treedt Arsenal vandaag (dinsdag) alweer aan tegen AFC Bournemouth (uit). Dat terwijl koploper Chelsea afgelopen zaterdag speelde en tot woensdag niet in actie kan komen. Arsenal heeft dus één dag rust, terwijl Chelsea er drie heeft. "In de afgelopen twintig jaar is dit de oneerlijkste kerstperiode die ik heb gezien, wat betreft het speelschema. De verschillen in rust zijn absoluut ongelofelijk", aldus de verontwaardige Wenger bij de BBC.

Wenger, die met Arsenal geen titel meer wist te pakken sinds 2004, ziet dat de lucratieve televisierechten deze verandering teweegbrengen. "Ik weet niet meer waarom de Premier League de meester van de speelkalenders is", aldus Wenger. "Helaas moeten we accepteren dat de televisie alles bepaalt. Nu hebben sommige ploegen meer geluk dan andere teams", besluit de Fransman.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen