"Stevens zei dat ik een van beste controleurs kon worden"

3 januari 2017, 10:36

Nigel de Jong was jarenlang een van de meest gerespecteerde controlerende middenvelders in het voetbal. Op en tussen de WK's van 2010 en 2014 maakte de inmiddels 32-jarige speler van Galatasaray veel indruk als controleur. Dat heeft hij te danken aan Huub Stevens, die hem van aanvallende middenvelder omturnde tot controlerende middenvelder. 

"Toen ik twee of drie maanden in Hamburg speelde, vroeg Huub Stevens of ik naar zijn kamer wilde komen. Op dat moment had ik een offensieve rol in het team of stond ik achter de spitsen", blikt De Jong terug op de website van Galatasaray. "Hij zei tegen me dat mijn kwaliteiten nog beter tot hun recht zouden komen als verdedigende middenvelder. Hij zei 'geloof me, op deze positie kan je een van de beste spelers ter wereld worden. Zowel in het clubvoetbal als bij de nationale ploeg'. Ik heb zijn advies opgevolgd en dat pakte positief uit."

Inmiddels speelt De Jong, niet altijd overigens, met Wesley Sneijder op het middenveld bij Galatasaray. Hij kent zijn collega-middenvelder goed van het Nederlands elftal. "Hij is nooit veranderd. We kennen elkaar al heel lang en hoeven alleen maar naar elkaar te kijken om elkaar te begrijpen. Dat is heel zeldzaam in het voetbal. Ook onze vrouwen zijn zeer goed bevriend", besluit De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen