Clement nieuwe manager Swansea, dat Gorré terughaalt

3 januari 2017, 17:33

Paul Clement volgt Bob Bradley op als manager van Swansea City, zo meldt de hekkensluiter in de Premier League dinsdag via de officiële kanalen. De 44-jarige Engelsman komt over van Bayern München, waar hij het afgelopen half jaar de rechterhand was van coach Carlo Ancelotti.

Eerder was Clement bij Chelsea, Paris Saint-Germain en Real Madrid de assistent van Ancelotti, voordat hij vorig seizoen bij Derby County in het Championship aan zijn eerste klus als hoofdtrainer begon. Ondanks veertien overwinningen in 33 duels, tegenover zeven nederlagen, werd Clement in februari 2016 ontslagen bij Derby County.

Clement heeft een contract voor 2,5 jaar getekend bij Swansea City. De club uit Wales speelt vanavond in de Premier League uit tegen Crystal Palace. Clement is aanwezig op Selhurst Park, maar slechts als toeschouwer. Alan Curtis neemt in de degradatiekraker voor de laatste keer de honneurs waar bij Swansea City.

Kenji Gorré

Bij Swansea City kan Clement beschikken over Kenji Gorré. De 22-jarige Nederlandse aanvaller kwam het afgelopen half jaar op huurbasis uit voor League One-club Northampton Town, maar keert deze winter terug in Wales. Swansea City verhuurde Gorré vorig seizoen een half jaar aan ADO Den Haag.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen