Arsenal zet 3-0 achterstand recht en pakt toch punt

3 januari 2017, 22:48   Bijgewerkt: 3 januari 2017, 23:37

Arsenal is voor de derde keer op rij niet tot winst gekomen in een uitwedstrijd in de Premier League. Toch zal het gelijkspel op bezoek bij AFC Bournemouth van vanavond (dinsdag) enigszins voelen als een driepunter voor de Londenaren, aangezien ze afstevenden op weer een nederlaag op vreemde bodem. In de laatste twintig minuten werd een 3-0 achterstand echter rechtgezet: 3-3.

Na vorige maand te hebben verloren bij Everton en Manchester City leek Arsenal ook bij Bournemouth onderuit te gaan. De equipe van manager Arsene Wenger had geen antwoord op het sterke begin van de thuisclub en stond binnen twintig minuten al met 2-0 achter. In de twaalfde minuut schreeuwde iedereen in het Vitality Stadium om een strafschop na een vermeende overtreding van Arsenal-keeper Petr Cech op Callum Wilson, maar de arbitrage zag correct dat de Tsjechische sluitpost eerst de bal speelde.

Enkele minuten later konden de Bournemouth-fans alsnog juichen. Op de linkerflank had Charlie Daniels alle ruimte om op het Londense doel af te gaan. Hector Bellerín liep het gat nog wel dicht, maar liet zich simpel op het verkeerde been zetten en zag Daniels vervolgens in de korte hoek de 1-0 binnen schieten. In de twintigste minuut wees de scheidsrechter wel naar de stip, na een tackle van Granit Xhaka op Ryan Fraser. Wilson legde aan vanaf elf meter en bracht de 2-0 op het scorebord.

Fraser zelf was in de 58ste minuut het middelpunt van de feestvreugde na de derde Bournemouth-treffer. Ook hij troefde Bellerín af, terwijl de Arsenal-speler toch met een voorsprong was begonnen aan het sprintduel, sneed naar binnen en schoot de bal door de benen van Cech in het doel. Kort daarvoor was de 3-0 nog afgekeurd, omdat Wilson het afstandsschot van Harry Arter met de hand van richting veranderde.

Door een rake kopbal van Alexis Sánchez en een fraaie volley van Lucas Pérez kwam Arsenal in een tijdsbestek van vijf minuten, tussen de zeventigste en 75ste minuut, terug in de wedstrijd (3-2). Een punt leek ineens weer mogelijk voor de bezoekers, helemaal nadat Bournemouth-speler Simon Francis acht minuten voor tijd met direct rood van het veld werd gestuurd wegens een harde tackle op Aaron Ramsey.

Arsenal geloofde er weer in en kwam in de tweede minuut van de blessuretijd, die in totaal zes minuten duurde, ook op 3-3. Zo mooi als zijn schorpioendoelpunt van afgelopen weekend tegen Crystal Palace (2-0 winst) was de goal deze keer niet, maar met een kopbal was Olivier Giroud de maker van de belangrijke 3-3. Met 41 punten staat Arsenal nog wel vierde in de Premier League, op acht punten van koploper Chelsea. Dat team speelt woensdag de lastige uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen